gallery/images-offerte2520aanvragen

Offerte aanvragen

vraag hier een geheel vrijblijvende offerte aan

DakkapelGarantie stort van elke klant die bij ons een dakkapel heeft gekocht totaal 50,00 naar de twee goede doelen.
Per goed doel wordt dus van elke klant 25,00 gestort.

gallery/images-kika
gallery/images-wspa

KIKA

De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

WSPA

Al bijna 30 jaar brengt WSPA dierenwelzijn onder de aandacht. We concentreren ons op gebieden in de wereld waar weinig of helemaal geen maatregelen worden genomen om dieren te beschermen.

  1.     Verhoging van de genezingskans.
  2.     Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
  3.     Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker is nodig
Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.
 
Nieuwe wetenschappelijke aanwijzingen
Dankzij de informatie uit genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Extra geld zet de vaart erin Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.
 
De 7 centra
KiKa heeft ervoor gekozen alle 7 academische kindercentra in Nederland te begunstigen. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten namelijk gebundeld en sluitend op elkaar afgestemd. Gezamenlijk dekken zij zo een ongekend breed spectrum van de kinderoncologie af. Het is de beste garantie dat geworven fondsen maximaal, efficiënt en daarmee effectief zullen worden benut.
 
KiKa werft fondsen voor de volgende kinderkankercentra:

  •     Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam
  •     Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam
  •     UMC St. Radboud Nijmegen – Kinderziekenhuis
  •     Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht
  •     VU Medisch Centrum Amsterdam
  •     Beatrix Kinderziekenhuis UMC Groningen
  •     Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden

De verwachting is dat in 2015 alle 7 centra gaan samenwerken in het NKOC. KiKa streeft ernaar om in 2025 een genezingskans van 95% te behalen.

Doelstellingen KiKa
De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Meer specifiek streeft KiKa naar: